Clearcoat zonder Isocyanaat

Clearcoat zonder isocyanaat

Holland Special Concepts heeft de beschikking over een beschermende transparante coating (Clearcoat) voor de langdurige bescherming van objecten welke gebruikt worden onder zware omstandigheden in de buitenlucht. Deze Clearcoat is geheel vrij van Isocyanaat. Het verwerken van deze coating is dus een stuk gezonder dan vergelijkbare coatings die deze stof wel in zich hebben!

Clearcoat kan worden gebruik voor de bescherming van objecten als olietanks, metalen frames en defensie materieel zoals Tanks, voertuigen en ander materieel.

 

ISOCYANAAT:

In geïndustrialiseerde landen is blootstelling aan isocyanaten een van de meest voorkomende oorzaken van beroepsastma. Isocyanaten zijn een groep verbindingen die worden gekenmerkt door reactieve NCO-groepen. Di-isocyanaten bevatten 2 NCOgroepen en worden gebruikt als polymeriserende verbindingen in polyurethaanproducten, zoals lakken, (isolatie)schuimen en kitten.

Naast beroepsastma, dat gezien wordt als belangrijkste gezondheidseffect, kunnen isocyanaten ook andere luchtweg- en huidaandoeningen veroorzaken